nieuws

DSB koopt delen Avéro Bank

Archief

DSB Groep heeft enkele bedrijfsonderdelen overgenomen van Avéro Bank. Het gaat om administratie- en betalingssystemen en om een portefeuille consumptief krediet.

De portefeuille consumptief krediet is de afgelopen jaren door DSB als tussenpersoon zelf aangebracht bij Avéro Bank. “Het is een bescheiden portefeuille”, aldus DSB-woordvoerder Richard van Hooidonk. “Het gaat om ongeveer f 150 mln.” Twaalf medewerkers van Avéro verhuizen mee naar de DSB Groep.
Met de overname van systemen voor administratie en betalingsverkeer verschaft DSB zich een bancaire infrastructuur. Het Wognumse bedrijf van Dirk Scheringa verkreeg in april een bankvergunning en zal onder de naam DSB Bank actief worden. “De overname heeft een strategisch doel: we willen snel nieuwe producten ontwikkelen voor onze labels”, aldus DSB’er Van Hooidonk. Gedacht moet worden aan spaar- en beleggingsproducten, aandelenlease en kredietkaarten.
Achmea
De handelsnamen Avéro Bank en Avéro Financieringen komen na de overname te vervallen. De activiteiten worden voortgezet onder de namen Avéro Bancaire Diensten en Avéro Particulier Krediet. De werkzaamheden van deze bedrijven zijn puur gericht op verkoop.
De administratie wordt verzorgd door Achmea Retailbank in Den Haag, die ook de back-office vormt voor onder meer Centraal Beheer Bancaire Diensten en FBTO Bancaire Diensten.

Reageer op dit artikel