nieuws

DSB Groep start met on-line kredietadvies

Archief

DSB Groep is gestart met de internetsite DSB Online (www.dsbonline.nl). Via deze site kunnen klanten ‘onder begeleiding’ van directeur Dirk Scheringa een persoonlijk krediet aanvragen.

Binnen tien minuten moet de klant bericht krijgen of de aanvraag gehonoreerd wordt. De afwikkeling van de kredietaanvraag vindt online plaats, met uitzondering van de verificatie van persoons- en salarisgegevens.
Internet-directeur Tom Kok verwacht wel dat binnen twee jaar deze verificatie via internet mogelijk is. Nu worden de gegevens nog per post verzonden of voorgelegd aan één van de kantoren van de DSB Groep in de directe omgeving.
Kok verwacht nog dit jaar ook online hypotheken te kunnen verstrekken. Vermogensproducten, pensioenen en spaarproducten met een hoge rente volgen in een later stadium.
Over een week of twee zal de DSB Groep met een uitgebreide banner-actie de consument attenderen op het bestaan van DSB Online.
Kredietknop
De al eerder aangekondigde ‘kredietknop’ is inmiddels operationeel. Kok: “De knop wordt geplaatst op de website van een ieder die daar belangstelling voor heeft. De eigenaar van de betreffende website kan er voor kiezen om de knop rechtstreeks te laten verwijzen naar de site van DSB of naar een scherm met meerdere kredietaanbieders.”
Het plaatsen van de knop is gratis. DSB genereert inkomsten uit de aangevraagde kredieten. De kosten van een persoonlijk krediet zijn zowel offline als online gelijk.

Reageer op dit artikel