nieuws

DSB Groep gaat ook in kredietverzekering

Archief

Dirk Scheringa Beheer (DSB), houdstermaatschappij van DSB Voorschotbank, de verzekeraar DSB Leven, en 11 financieringskantoren, gaat ook kredietverzekeringen sluiten.

DSB heeft daartoe een schadeverzekeraar opgericht onder de naam DSB Schade, die zich primair gaat toeleggen op het verzekeren van consumptief krediet. Met name wil DSB Schade dekking verlenen voor het risico van non-betaling door arbeidsongeschiktheid.
De vergunning van de Verzekeringskamer is aangevraagd en wordt deze maand verwacht. DSB Schade is feitelijk een voortzetting van de (voormalige) Voorschotbank Crefinass bv in Wognum, waar ook het hoofdkantoor van de groep is gevestigd.
DSB heeft deze maand ook de aandelen overgenomen van het volmachtbedrijf Anglo Dutch Society in Heemstede, dat is gespecialiseerd in het aanbieden van krediet(garantie)verzekeringen.
De activiteiten van DSB Schade zullen vrijwel zeker worden geïntegreerd in de organisatie van Anglo Dutch. “Dit bedrijf heeft de mensen en de expertise in kredietverzekeringen, zodat het opzetten van een eigen organisatie niet nodig is. Beide bedrijven opereren echter gescheiden. DSB Schade richt zich op kredietverzekeringen via de eigen kantoren en Anglo Dutch werkt met het overige intermediair. Wel zal het volmachtbedrijf de acceptatie en schade-afwikkeling verzorgen voor DSB Schade, die daartoe aan Anglo Dutch een huisvolmacht zal afgeven”, aldus Rozenmond.

Reageer op dit artikel