nieuws

DSB gedagvaard in miljoenengeding

Archief

De DSB Groep is op donderdag 16 december in kort geding gedagvaard door interbedrijf Xeeper, onder meer aanbieder van consumptief krediet via creditcards. Inzet van het kort geding dat voor de rechtbank in Rotterdam dient, is een schadeclaim van in totaal € 8,3 mln.

Xeeper was tot september van dit jaar tussenpersoon voor de Geld Kaart, een creditcard onder eigen label, waarbij het consumptief krediet werd verstrekt door DSB. Het internetbedrijf beweert in totaal elfduizend aanvragen te hebben aangeleverd, die via zijn website (www.krapbijkas.nl) zouden zijn binnengekomen. Daarmee is in totaal € 300.000 aan openstaande facturen gemoeid, aldus Xeeper. “DSB heeft de facturen nimmer betwist, noch voldaan.”
Het internetbedrijf, dat tevens een bodemprocedure is gestart bij de rechtbank in Rotterdam, beschuldigt de DSB Groep van “een groot aantal onrechtmatigheden” in het kader van hun samenwerkingsovereenkomst voor bemiddeling in consumptief krediet. “Er lijkt op grote schaal sprake te zijn geweest van manipulatie van computersystemen op de aangebrachte aanvragen”, aldus Xeeper, dat tevens een schadevergoeding van € 8 mln eist.

Reageer op dit artikel