nieuws

DSB-dochter Tadas Lease gaat van start met autokredieten

Archief

Tadas Lease, handelsnaam van DSB Bank, is begin juli van start gegaan met het aanbieden van consumentenkredieten via de merkgebonden en Bovag autobedrijven.

Ronald Burwinkel, tot voor kort algemeen directeur van automotive financieringsmaatschappij Ribank in Nieuwegein, is aangetrokken om Tadas Lease te gaan leiden als directeur ‘Dealerkanaal’.
DSB Bank denkt met Tadas Lease op korte termijn onderscheidend te kunnen zijn op het gebied van digitale kredietverlening bij huurkoop van auto’s. De dealers kunnen daarbij als bemiddelaar optreden of als ‘leadgenerator’.
Naast autokredieten wil Tadas Lease ook een maandlastbeschermer aanbieden, waardoor de verzekerde (of diens nabestaanden) de lease-auto kunnen blijven financieren in geval van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden.
Onder leiding van Ronald Burwinkel is Ribank bekend geworden met financieringen in het automotive kanaal. Voor DSB Bank is Burwinkel dan ook een aantrekkelijke partij om mee samen te werken. “Burwinkel kent de markt en de dealers weten ons te vinden”, aldus een woordvoerder.
De naam Tadas staat voor The Anglo Dutch Assurance Society. Het is het DSB-loket voor ‘derde’ tussenpersonen en werd eerder bekend door de Tadas Overlijdens Protectie (een overlijdensrisicoverzekering voor rokers en niet-rokers) en als geldverstrekker voor de website www.bkr-desk.nl, die zich richt op kredietverstrekking aan klanten die buiten de reguliere acceptatienormen vallen.

Reageer op dit artikel