nieuws

DSB Bank geeft domeinnamen terug aan Afab

Archief

DSB Bank heeft drie internetdomeinnamen afgestaan na schriftelijk aandringen van Afab Financiële Diensten.

De namen zijn in augustus geregistreerd door DSB, maar verwijzen naar Discount Bank Nederland. Voor die bank heeft Afab bij toezichthouder DNB een aanvraag lopen voor een algemene bankvergunning. Het betreft de domeinnamen Discountbank.nl, Discount-bank.nl en Dediscountbank.nl. “Omdat het voeren van de handelsnaam Discount Bank door DSB helemaal niet is toegestaan, zijn na enkele weken van juridische interventie de domeinen op 18 oktober aan ons overgedragen”, meldt Afab-bestuursvoorzitter Maasbert Schouten, volgens wie de registratie van de domeinnamen tot geruchten leidde dat Afab en DSB “verregaande strategische samenwerking” zouden beogen.
Schouten haast zich die geruchten de kop in te drukken: “Discount Bank Nederland zal géén kantoren in het land openen, heeft geen enkele ambitie om betaalrekeningen te gaan verstrekken en zal uitsluitend samenwerken met het onafhankelijke professionele intermediair. De handelswijze van DSB is volstrekt niet overeenkomstig de wijze waarop wij in de markt staan. Afab pakt zaken compleet anders aan dan DSB, er is werkelijk een cultuurverschil van ‘dag en nacht’. Van enige vorm van strategische samenwerking met DSB zal dan ook pertinent geen sprake kunnen zijn.”

Reageer op dit artikel