nieuws

Drukke agenda voor nieuwe Franse verbondsvoorzitter

Archief

Het Franse verbond van verzekeraars FFSA heeft een drukke agenda voor de komende maanden klaarliggen voor zijn nieuwe voorzitter Gérard de la Martinière, de voormalig tweede man van AXA

Agendapunt nummer één betreft de rol die verzekeraars kunnen spelen in het kader van de hervorming van het pensioenstelsel, oorzaak van de huidige stakingsgolf in Frankrijk. Het tweede grote dossier is de hervorming van het ziekenfondssysteem (Sécurité sociale): op de activiteiten waaruit de publieke sector zich terugtrekt, wordt nu geaast door de verzekeraars. Op internationaal niveau zijn de Franse verzekeraars bezorgd over de uitvoering van de IAS-boekhoudregels, die de vluchtigheid van hun resultaten zullen vergroten.

Reageer op dit artikel