nieuws

Driekwart werkenden heeft geen idee van levensloopregeling

Archief

Bijna driekwart van de werkenden heeft geen idee wat de nieuwe levensloopregeling inhoudt. Circa een kwart meent het ongeveer te weten, maar van deze groep is de helft niet in staat om de levensloopregeling in twee zinnen te beschrijven. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Zwitserleven door TNS Nipo. 

Het onderzoek naar de ‘pensioenbeleving’ werd gehouden onder 1.031 Nederlanders tussen 18 en 65 jaar. De verzekeraar concludeert dat ons land nog niet klaar is voor de levensloopregeling en stelt dat meer voorlichting nodig is om chaos rond de invoering per 1 januari 2006 te voorkomen. Werknemers kunnen met de nieuwe regeling, al dan niet met een financiële bijdrage van hun werkgever, verlof sparen. Deze vrije dagen kunnen werkenden ook gebruiken om eerder te stoppen met werken.  Veel werkenden hebben ook geen idee hoe de vlag ervoor hangt als het gaat om de eigen pensioensituatie en de oudedagsvoorziening in het algemeen. Meer dan de helft (57%) van de ondervraagden geeft aan niet goed op de hoogte te zijn. Bijna tweederde weet niet hoeveel pensioen maandelijks wordt uitgekeerd na het stoppen met werken. Daarnaast weet circa driekwart niet hoeveel de AOW-uitkering bedraagt. 

Reageer op dit artikel