nieuws

Driekwart tussenpersonen kiest voor selectief advies

Archief

Driekwart van de tussenpersonen zou onder de Wet Financiële Dienstverlening kiezen voor de adviesvorm ongebonden selectief advies. Dit blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd. De verzekeraar organiseerde in de maanden mei en juni WFD-bijeenkomsten. Na afloop van de bijeenkomsten werd aan het intermediair gevraagd welke adviesvorm zij zouden kiezen. Driekwart van de 375 deelnemers koos voor een selectief advies. Uit dit onderzoek bleek ook dat de tussenpersonen vóór de bijeenkomsten een andere keus maakten.

Zo kende 46% de vorm selectief advies en 47% de vorm objectief advies. Na de invoering van de WFD zou 56% kiezen voor selectief advies en 40% voor objectief advies. Na uitleg over de verschillende adviesvormen koos uiteindelijk 74% voor selectief advies en nog maar 23% voor objectief advies.
Dat de tussenpersonen uiteindelijk een andere keuze maken, komt volgens Delta Lloyd omdat de ‘objectieve adviseur’ uitgebreidere analyses moet maken dan de selectieve adviseur. De laatste doet met een beperkt aantal partijen zaken in plaats van met een toereikende selectie. Een punt van zorg onder tussenpersonen is volgens de verzekeraar de “onduidelijke formulering van de begrippen ‘beperkt’ en ‘toereikend’ in de WFD”.

Reageer op dit artikel