nieuws

Drie NVA-kantoren komen in handen van NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zeker drie assurantiekantoren toegevoegd aan zijn captive-organisatie. Het gaat om Delver Verzekeringen (Amsterdam), Hillinga Adviesgroep (Noordwijk) en Timmerman Verzekeringen (Voorschoten), allemaal lid van de NVA.

De kantoren Hillinga en Timmerman zijn inmiddels met elkaar gefuseerd en gaan voortaan door het leven als Hillinga/Timmerman/Ooteman. De hoofdvestiging van het elf medewerkers tellende kantoor komt in Noordwijk aan de Van Limburg Stirumstraat. De directie wordt gevormd door Reinier Geurts (48) en Hans Timmerman (56). Geurts was eigenaar van Hillinga, Timmerman vormde samen met zijn vrouw de vennootschap onder firma Timmerman Verzekeringen.
Het Amsterdamse kantoor Delver Verzekeringen – eveneens lid van de NVA – wordt toegevoegd aan stadgenoot Willem Melkman en Zonen. Bestuurder van beide NN-kantoren is André de Pruis (43). Het aan de Egelantiersgracht gevestigde Delver Verzekeringen (vijf medewerkers) was eigendom van D.C. Götte uit Schoorl.
Overzicht
Nationale-Nederlanden zei in januari van dit jaar volledig eigenaar te zijn van 68 assurantiekantoren, waar circa 1.400 mensen werkzaam zijn. Of de drie jongste aanwinsten daarbij horen, is niet duidelijk. Op de internetsite van AssurantieMagazine (www.amweb.nl) is een omvangrijk overzicht te vinden van assurantiekantoren waarin verzekeraars een aandelenbelang bezitten. Op die lijst zijn onder meer bijna zestig van de 68 NN-kantoren te vinden.
Overigens is Nationale-Nederlanden dit jaar ook al actief geweest met het overnemen van portefeuilles, die vervolgens aan bestaande captives zijn toegevoegd. Zo nam BWH Financiële Diensten in Maasdijk de portefeuille over van Rijnpoort en Meijer Assurantie Adviseurs in Kwintsheul en kocht Mabra in Goirle de portefeuille van assurantiekantoor Crezée in Sprang-Kapelle. Verder is de portefeuille van het Rotterdamse assurantiekantoor Krouwer toegevoegd aan Ridderpoort (Ridderkerk) en is de besloten vennootschap Pensioen- en Spaaradviesburo Vellinga in Doorn – handelend onder de naam Nederlands Spaaradvies Centrum (NSA) – overgenomen. De portefeuille is overigens overgedragen naar voormalig dochterbedrijf Tiel-Utrecht, nu onderdeel van De Goudse.
Ten slotte fuseerden in Eindhoven de bemiddelingsbedrijven BRB Groep, Janssen & Tempelaars Groep en Peeters Adviesgroep. De aandelen van deze fusiecombinatie zijn in handen van NN’s moederbedrijf ING.
De assurantiekantoren van het ING-concern zijn met gezamenlijk op jaarbasis goed voor een provisie-omzet van f 203 mln. Volgens het jongste ING-jaarverslag is dat een stijging van 25% ten opzichte van 1999 toen de captives van vooral NN en in mindere mate ING rond de f 160 aan provisies incasseerden.
Fusiekantoor Eindhoven zet ING-logo op brieven
Het Eindhovense assurantiekantoor Cantos, ontstaan uit de kantoren BRB Groep, Janssen & Tempelaars en Peeters Adviesgroep, gaat het logo van ING voeren op zijn briefpapier. Het bedrijf is daarmee, voorzover bekend, de eerste tussenpersoon die actief gaat uitdragen onderdeel te zijn van ING. “Er komt op te staan Member of ING Group, naast het NVA-logo”, aldus directeur John Roodbeen.
Overigens zal de naam Cantos (wat staat voor ‘samenzang’) pas vanaf september gevoerd worden. Volgend jaar juni hopen de ruim honderd medewerkers van de drie fusiebedrijven te verhuizen naar een nieuwbouwpand in Eindhoven.

Reageer op dit artikel