nieuws

Drie expertisebureaus vormen samen Extenso

Archief

Met het samengaan per 1 mei van de expertisebureaus W. van Braam, De Jonge en Het Noorden EBN ontstaat een nieuw bureau met tachtig medewerkers dat onder de naam Extenso haar diensten landelijk gaat aanbieden. Als gevolg van de fusie komt er een grote marktpartij in de expertisebranche bij, die qua omvang te vergelijken is met Sarex en Van Ameyde.

Volgens H. Knol, directeur van Extenso, is er ruim een jaar gewerkt aan de voorbereidingen om samen op te kunnen gaan in één nieuw bedrijf. Er bestond al langer een goede band tussen de drie expertisebureaus. Aangezien er grote investeringen (automatisering) voor de deur stonden en een landelijke spreiding als vereiste werd gezien, besloten de bedrijven om de samenwerking om te zetten in een fusie.
De aandelen van het nieuwe bureau zijn (verdeeld naar hun oorspronkelijke omvang) voor 52,1% in handen van het expertisebureau W. van Braam, 33,3% van Het Noorden EBN en de resterende 14,6% is van De Jonge.
De verschillende teams zijn in de afgelopen maanden intensief op elkaars specialismen ingewerkt. De specialisaties omvatten expertise en schademanagement van personenwagens en motorrijwielen, vrachtwagens en zwaar materieel, landbouwmaterieel, caravans en taxaties van o.m. klassiekers en old-timers.
Volgens Knol, tot 1 mei nog directeur van het expertisebureau Van Braam uit Heerhugowaard, is CED Bergweg-directeur J. Waaijer (zie AM nr. 7, pag. 12) ook bij hem langs geweest om een overname door CED Bergweg te bespreken. “Deze liet er geen twijfel over bestaan dat het een overname betrof zonder personeel. Het kwam er op neer, dat hij onze opdrachten wilde kopen. Daar hadden we geen oren naar”.

Reageer op dit artikel