nieuws

DossierNet brengt consument en hypotheekadviseur samen

Archief

DossierNet, het internetportaal voor tussenpersonen, introduceert het hypothekenportaal www.hypotheeknieuws.nl waar consument en hypotheekadviseurs samengebracht worden.

DossierNet heeft de website gebouwd om het intermediair een “exclusief kanaal” te bieden, namelijk collectieve internetmarketing. “Dit is een op internet gebaseerd systeem waarbinnen de deelnemende hypotheekadviseurs tegen lage kosten gezamenlijk de hypotheekmarkt kunnen benaderen”, aldus directeur Rien Eyzenga.
Hypotheeknieuws.nl biedt aan consumenten een kennisplatform over alles wat met hypotheken te maken heeft. Het pretendeert niet antwoord te geven op alle vragen; daarvoor is een chatfunctie met een hypotheekadviseur in het leven geroepen. Op de site kunnen consumenten ook diverse berekeningen zelf maken, waardoor ze inzicht krijgen in de haalbaarheid van de wensen.
Consumenten die al direct een offerteaanvraag willen plaatsen, worden doorgeleid naar een afzonderlijk informatie- en keuzescherm. Eenmaal berekende gegevens worden direct ingevuld in de gekozen offerteformulieren waarmee dubbele invoer wordt voorkomen. Net als bij de chatfunctie moet de consument een keuze maken voor een van de deelnemende hypotheekadviseurs. Vanwege de AFM-eisen ontvangt de adviseur alleen rechtstreeks de NAW-gegevens. De rest van het digitale dossier wordt in de e-mailbox van de consument geplaatst. Daarna kan deze het dossier doormailen aan de adviseur, zodat deze toch over het complete dossier kan beschikken.
Databank
De bezoeker kan op een overzichtspagina de dichtstbijzijnde hypotheekadviseur zoeken. Op de overzichtspagina presenteren de deelnemende adviseurs zich, met onder meer naam en plaatsnaam. Ook kan hij zelf reclametekst toevoegen.
De adviseur beschikt binnen de portal ook over een eigen kantoorpagina. Daarop is ruimte gemaakt voor een foto van kantoor of adviseur. Verder worden daar ook de NAW-gegevens, het e-mailadres en de reclametekst getoond.
Kosten
Eyzenga heeft de kosten voor de hypotheekadviseur laag weten te houden. “Zij dragen uitsluitend bij in het onderhoud van het systeem.” De verkregen leads worden gratis doorgegeven. De jaarbijdrage is _ 150 exclusief btw.

Reageer op dit artikel