nieuws

Door faillissement Assuvast 55 werknemers op straat

Archief

Alle 55 werknemers van het assurantiebemiddelingsbedrijf Assuvast in Drachten zijn vorige week ontslagen, nadat de Leeuwardense rechtbank het faillissement had uitgesproken.

Een dreigende openbare verkoop van roerende zaken is voor de directie van Assuvast de directe aanleiding geweest om zelf het faillissement aan te vragen. Het bedrijf verkeerde al in zulk zwaar weer, dat over september geen salarissen konden worden betaald.
Voor een doorstart, in welke vorm dan ook, ziet curator Han de Lange weinig of geen mogelijkheden. Daarom zal het streven er op gericht zijn de polissen van de 3.500 klanten bij een ander intermediair onder te brengen. Het zeer snel gegroeide bedrijf had een schuldenlast van f 3,5 mln: f 1 mln aan de fiscus en de bedrijfsvereniging en f 2,5 mln aan de bank en enkele verzekeringsmaatschappijen. Assuvast werd in 1994 opgericht door Erwin van der Ark in Surhuisterveen. In de loop van vorig jaar verhuisde het bedrijf naar Drachten. De snel gegroeide onderneming zou over 1999 goed zijn geweest voor een premie-omzet van f 50 mln. De Leeuwarder Courant meldt, dat volgens de curator de directeuren (Van der Ark en de later toegetreden André Enter) “het overzicht misten”.

Reageer op dit artikel