nieuws

DNB wil van nieuweling Paerel Leven naadje van de kous weten

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft nog altijd geen vergunning verleend aan de nieuwe verzekeringsmaatschappij Paerel Leven, hoewel het groene licht in augustus zeer nabij leek te zijn. “Elk antwoord lijkt een nieuwe vraag op te roepen”, zo beklaagt initiatiefnemer Jan Kluft zich over de vertraging.

Kluft verwacht toch nog op 1 januari te kunnen starten. Het oponthoud komt vooral uit de hoek van toezichthouder DNB, zegt de directeur/aandeelhouder van Delta Holding, de Amsterdamse groep bedrijven waaruit het initiatief voor Paerel Leven is voortgekomen. “Ik vind het verbazingwekkend om te merken hoe zoiets gaat. Wij krijgen tien vragen te beantwoorden, maar onze antwoorden leiden op hun beurt weer tot tien nieuwe vragen.”
Moeilijk parket
“Het zijn ook allemaal van die lastige ‘als-als’-vragen”, vindt Kluft. “Wat gebeurt er als u nu heel hard groeit”, was bijvoorbeeld zo’n vraag. “Heeft uw bedrijf dan voldoende middelen om het allemaal financieel bij te kunnen benen? Als je dan een afdoende antwoord hebt geformuleerd, volgt er een nieuwe vraag als: ‘Maar wat gaat u dan doen als u 50% groeit?’ Kennelijk zitten veel verzekeraars, wat dit betreft, in een moeilijk parket, en wil DNB absolute zekerheid op dit gebied”, aldus Kluft.
Eerdere publicaties over Paerel Leven in dit blad hebben tot veel reacties geleid, zegt Kluft. “Veel telefoontjes waren gewoon uit interesse, maar we zijn ook benaderd door partijen met de vraag of wij voor hen of met heneen verzekeringsproduct konden ontwikkelen”, zegt hij.

Reageer op dit artikel