nieuws

DNB: toch vergunning nodig voor GIW-garanties

Archief

De Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2007 de portefeuille bouwgarantieverzekeringen overgedragen aan HDI-Gerling

Het betreft garantieovereenkomsten voor circa 150.000 woningen. SWK is één van de organisaties die certificaten van de Stichting Garantie Instituut Woningbouw (GIW) uitgeven. “Feitelijk verandert er niets”, laat een SWK-woordvoerder weten. “We hadden de risico’s al herverzekerd bij HDI-Gerling. Maar nu voldoen we weer aan de normen van toezichthouder DNB.” De overdracht is opmerkelijk, omdat een andere garantieverstrekker (SGWN) enkele jaren terug vergeefs streed tegen de door DNB opgelegde vergunningplicht. Het verstrekken van GIW-garanties werd toen nog niet door DNB als vergunningplichtig beschouwd.

Reageer op dit artikel