nieuws

DLNO stopt in september de tekening van Nuts-polissen

Archief

Op 18 september worden onder het label Delta Lloyd twee ziektekostenpolissen en een pakket zorgdiensten gelanceerd. De ziektekostenpolissen van Nuts zijn dan in beginsel niet meer te sluiten. Bestaande polissen worden volgend jaar omgelabeld.

Delta Lloyd Nuts Ohra laat voor de particuliere ziektekostenverzekeringen (die via het intermediair worden verkocht) het label Nuts verdwijnen. Nieuwe polissen en de bestaande Nuts-polissen krijgen het label Delta Lloyd. Op deze wijze passen de ziektekostenverzekeringen beter in de (employee-benefits)pakketten van Delta Lloyd, die zelf geen ziektekostenverzekeringen (meer) voert. Het label Nuts blijft wèl bestaan voor het ziekenfonds.
Als op 18 september de nieuwe polissen worden gelanceerd, is het in beginsel niet meer mogelijk Nuts-polissen te sluiten. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor meeverzekerden op deze polissen en voor mensen die per se het oude product willen.
De Nuts-polissen worden begin 2001 omgelabeld in Delta Lloyd polissen. De verzekerden krijgen hiervan in september bericht. Het is nog niet bekend wat er met de collectieve producten gaat gebeuren.
Vergelijking
De nieuwe polissen heten ‘Delta Lloyd ziektekostenverzekering select’ (het minst uitgebreide product) en ‘Delta Lloyd ziektekostenverzekering’ (het uitgebreidere product). De polissen zijn qua dekking te vergelijken met de twee meest uitgebreide varianten van de Nuts Zeker op Maat Polis die er in vier varianten is. Ongeveer 85% van de Nuts-verzekerden is verzekerd op de Zeker Op Maat variant die te vergelijken is met De ‘Select’. De premie van de Select is iets lager dan de betreffende Zeker op Maat-variant. De uitgebreidere versie is ongeveer f 50 duurder dan de ‘Select’.
Dienstenpakket
Het dienstenpakket voor individuele verzekerden wordt tegelijk met de nieuwe polissen gelanceerd maar is ook beschikbaar voor andere verzekerden met een particuliere polis van Nuts (volgend jaar: Delta Lloyd). De verzekerden kiezen uit het aanbod één of meerdere dienst(en) en krijgen op vertoon van hun verzekeringspasje een korting van gemiddeld 10%. Een groot aantal diensten wordt verleend door De Gezonde Zaak, een keten van vijftig fitnesscentra met extra faciliteiten. Hoewel de verzekerden uit alle diensten kunnen kiezen, biedt Delta Lloyd met het oog op uitbreidingen in de toekomst, twee pakketten aan: het Seniorenpakket en het Gezinspakket. Zij verschillen slechts op enkele punten.
Het dienstenpakket bestaat onder meer uit diensten op het gebied van: lichaamsgewicht (cursus Weight Control, voedingsadviezen), rugtraining- en revalidatieprogramma’s, en anti-stresscursussen. Voorts: het verblijf in kuuroorden, herstellingsoorden, Zorghotels, en Les Vaux (Frans centrum voor kankerpatiënten), deelname aan bedevaartreizen (Lourdes) en gehandicaptenvakanties (Henri Dunant).

Reageer op dit artikel