nieuws

DKV Nederland concentreert zich in Rotterdam en heft Rijnmond-label

Archief

op

Bij DKV Nederland gaan de labels Rijnmond en Nederzorg verdwijnen en worden de vestigingen Amsterdam en Deventer opgeheven.
DKV Nederland, dat de verzekeraars NVS (Amsterdam) en Rijnmond (Rotterdam) plus het ziekenfonds Nederzorg (Amsterdam) omvat en een administratiekantoor heeft in Deventer, gaat deze bedrijven (verder) integreren. Als gevolg hiervan worden nog dit jaar alle werkzaamheden geconcentreerd in (de regio) Rotterdam. Ook het huidige Rijnmond-gebouw zal worden verlaten. Er wordt een nieuwe locatie gezocht.
Voor de producten die via het intermediair worden afgezet (producten van Rijnmond en van collectiviteiten NVS) gaan de huidige labels plaatsmaken voor het label DKV Nederland. De activiteiten als direct-writer (individuele verzekeringen van NVS) worden voortgezet onder het NVS-label. Ziekenfonds Nederzorg wordt omgedoopt in DKV Ziekenfonds.
De plannen komen niet geheel uit de lucht vallen. Begin vorig jaar maakte DKV Nederland bekend dat de bedrijfsonderdelen zouden gaan samenwonen (niet integreren) met Nieuwe Hollandse Lloyd (Woerden), die net als DKV Nederland een kleindochter is van de internationale Ergo-groep. In afwachting van een definitieve behuizing in Utrecht zou DKV Nederland alvast naar de regio Utrecht verhuizen. “Deze plannen zijn nu geheel van de baan”, zegt Martin Kerkhof, directievoorzitter van DKV Nederland. Destijds werd al gerept van één intermediair- en één direct-writinglabel.
Personeel
Bij de Rotterdamse vestiging van DKV Nederland werken 70 mensen. In Amsterdam werken er 100 en in Deventer 90. “Er vallen geen gedwongen ontslagen”, zegt Kerkhof. “Alle werknemers zien de noodzaak in van de plannen, maar bepaalde mensen zijn er niet gelukkig mee. Niet iedereen kan of wil meeverhuizen. Dat geldt vooral voor de vestiging Deventer, waar veel parttimers werken. We gaan dit zo veel mogelijk ondervangen door telewerkzaamheden. Met de vakbonden wordt gewerkt aan een sociaal plan.” Dezer dagen buigt de ondernemingsraad zich over de betreffende adviesaanvraag.

Reageer op dit artikel