nieuws

DixFortuin koopt registeraccountant

Archief

DixFortuin (23 medewerkers) heeft Fortuin & Sijbes Belastingadviseurs (24 medewerkers) overgenomen. Tot in de jaren tachtig werkten beide bedrijven in Utrecht al vanuit hetzelfde kantoor. Wetgeving voor accountants maakte daaraan toen een einde. Diezelfde wetgeving maakt dat er sprake blijft van twee vennootschappen: DixFortuin Financieel Praktijkadviesbureau en DixFortuin & De Jong Accountants en Belastingadviseurs. Toon de Jong wordt toegevoegd aan het huidige trio DixFortuin-aandeelhouders: Johan Hoogendoorn, Arie Hooijmeijer en Boudewijn van Meggelen.

DixFortuin benadrukt dat het niet de bedoeling is om acquisitie te gaan plegen op klanten van het accountantskantoor. “Daar zitten bijvoorbeeld klanten van Sibbing & Wateler bij en we willen geen onenigheid krijgen met collega’s van de NVA-sectie Mediac”, aldus Hoogendoorn. Als reden voor de overname geeft DixFortuin echter wel op dat klanten, voornamelijk uit de medische hoek, vragen naar een bredere financiële dienstverlening.

Reageer op dit artikel