nieuws

Distributie teakpolis Reaal via volmachtbedrijf Mobrass

Archief

In samenwerking met Stichting Amazon Teak Foundation (ATF) steekt Reaal Intermediair veel tijd en energie in de verkoop van de Teak Garant Polis, een gemengde verzekering met belegging in Brazilaanse teakbomen.

In de afgelopen maanden heeft de stichting ATF zeven informatiebijeenkomsten gehouden voor adviseurs van Reaal. In totaal 70 adviseurs zijn ingelicht over de verkoopmogelijkheden van het produkt. “Inmiddels zijn veel documentatiesets en offertes aangevraagd, hoewel er nog geen polis is gesloten”, zegt directeur G.A.N. de Mol van Mobrass Verzekeringen in Hilversum, het nieuwe volmachtbedrijf dat – in volmacht van Reaal – de distributie van het beleggingsprodukt verzorgt. De minimum premie bedraagt f 40 per jaar.
Het volmachtbedrijf ontvangt een provisie van 2,5% tot 3,5% over het risicokapitaal van Reaal, en een gestaffelde provisie over het beleggingsdeel van ATF. De tussenpersonen (subagenten) ontvangen voor hun succesvolle bemiddeling in de polis een provisie van 20% over de premie, aldus De Mol.
Vermijding problemen
Mobrass coördineert de verkoop van de Teak Garant Polis voor Reaal ter vermijding van “praktische automatiserings- en technische problemen”, zegt De Mol. “Het produkt kon niet worden ingepast in de organisatiestructuur van Reaal Intermediair.”
Hij was voorheen directeur van Spaarass in Alkmaar, het volmachtbedrijf van SNS Bank. Spaarass is – na de overname van NOG – geïntegreerd in de centrale afdeling verzekeringen van SNS in Groningen. “Wegens verschil van mening over het beleid ben ik daar opgestapt”, zegt De Mol desgevraagd.
Mobrass Verzekeringen is volgens hem geen eigendom van Reaal. “Ik ben de enig aandeelhouder”, zegt hij.
Het correspondentie-adres van Mobrass is: Leeuwenstraat 57, Hilversum. Tel. 035 – (6)21.25.09.

Reageer op dit artikel