nieuws

Direktbank verruimt normen krediethypotheek

Archief

De Direktbank heeft de (inkomens)normen voor haar krediethypotheek (Doorloop Hypotheek) verruimd.

Als alternatief voor een aflossingsvrije lening accepteert Direktbank voortaan een minimum inkomen f 50.000 (was f 75.000) voor de Doorloophypotheek, waarvoor eveneens geen aflossingsverplichting geldt.
Een overlijdensrisicoverzekering is verplicht voor kredieten boven 75% van de executiewaarde van het pand.
Tevens is de mogelijkheid geïntroduceerd de krediethypotheek met variabele hypotheekrente (thans 6,5%) op elk gewenst moment om te zetten naar een vaste hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar tegen een bedrag van f 500. Voorheen bedroeg deze vergoeding 1% van de hoofdsom.
De wijzigingen zijn in alle hypotheekarrangementen met verzekeraars doorgevoerd, waaronder die van Van Nierop, NOG, en Zwolsche Algemeene.

Reageer op dit artikel