nieuws

Direktbank: marktaandeel in hypotheken meer dan 5%

Archief

Direktbank meldt in het eerste halfjaar van 2006 een marktaandeel van 5,65% in hypotheken te hebben behaald.

De Fortis-dochter telt voor het bepalen van het marktaandeel de eigen totalen op bij die van het label Quion 9, waarvoor Direktbank de gelden levert, en de dochters Oosteroever Hypotheken en Alkmaar Hypotheken. Deze drie worden door het Kadaster apart geregistreerd en komen evenmin als Direktbank voor in de top-10 over de eerste zes maanden van dit jaar.
Volgens Direktbank is van het totale marktaandeel 1,9% afkomstig van het eigen Direktbank-label, 1,55% van Quion 9 en 1,83% van Oosteroever Hypotheken. Alkmaar Hypotheken was goed voor 0,37%.
De productie komt in totaal uit op _ 3,6 mld. Over vorig jaar boekte Direktbank _ 5,2 mld aan hypotheken. Met het marktaandeel zou Direktbank in de ranglijst van geldgevers op de vijfde plaats terechtkomen, voor Fortis Hypotheek Bank (aandeel 5,2%).

Reageer op dit artikel