nieuws

Direktbank komt met nieuwe rentevorm

Archief

Bij Direktbank kan een nieuwe rentevorm worden gesloten: de 1 + 6 Clickrente. De rentevorm bestaat uit een rentevaste periode van 1 jaar met rentebedenktijd, gevolgd door een 6 jaar rentevaste periode. Bij een rentewijziging binnen 1 jaar wordt de rente vastgezet, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de periode voor en de periode na passeren.

Voor passeren wordt de rente bij een rentestijging vastgezet op het oude 6 jaar vaste tarief. Na passeren wordt bij een rentedaling de rente vastgezet op het nieuwe 6-jaarstarief en bij een rentestijging wordt deze ‘vastgeclickt’ op het oude 6-jaarstarief. “Doordat er een renteperiode van 1 jaar met rentebedenktijd is gekoppeld aan een renteperiode van 6 jaar wordt er getoetst op 6 jaars werkelijke lasten. Dit zorgt voor een veel ruimere verstrekking”, aldus Direktbank. Tijdelijk geldt voor deze rentevorm 0,1% rentekorting.

Reageer op dit artikel