nieuws

Directie en personeel kopen Maat Adviseurs

Archief

Het management en de medewerkers van Maat Adviseurs kopen de aandelen van het assurantiekantoor (lid NVA) van de Alfa Holding, houdstermaatschappij van onder meer Alfa Accountants en Adviseurs.

Het Wageningse bedrijf, met nevenvestigingen in Hoogeveen en Moordrecht, is trots op de gevonden constructie. “Zo stellen we onze onafhankelijkheid zeker”, aldus adjunct-directeur Alex Kamsteeg. “Verzekeraars willen alleen participeren als ze mede het beleid mogen bepalen. Dat spreekt ons minder aan.”
Volgens Kamsteeg is 55% van het Maat-personeel op voorhand positief over de ‘mebo’ (management en employee buy-out). “En alleen de medewerkers met een vast dienstverband komen ervoor in aanmerking.” Maat Adviseurs telt vijftig medewerkers (41 fte). Er zijn in totaal 51.000 certificaten van aandeel uitgebracht, waarvan elke participant er minimaal vierhonderd moet kopen. Het aantal te kopen certificaten is afhankelijk van de lengte van het dienstverband en van de zwaarte van de functie. Een medewerker, dus ook een directielid, kan maximaal 20% van alle certificaten in bezit nemen. Raad van Tucht
Maat Adviseurs wordt geleid door Harm van de Vegte (directeur), Alex Kamsteeg (adjunct-directeur), Jan Lenferink (manager financiële diensten) en Johan Oosterink (manager Maat volmachtbedrijf). Momenteel wordt gewerkt aan de oprichting van de Stichting Certificaten Maat Holding, die bestuurd zal worden door drie nog aan te stellen commissarissen.
Alfa Holding heeft Maat Adviseurs gedwongen verkocht. Reden is een uitspraak van de Raad van Tucht van accountantsorganisatie Novaa dat het houden van financiële banden tussen een accountants- en een assurantiekantoor in strijd is met de beroepsregels.

Reageer op dit artikel