nieuws

Directie Achmea Intermediair rond

Archief

Achmea heeft het plaatje voor de nieuwe directie van de divisie Intermediaire Distributie in principe rond. Uit de directie van Avéro, het belangrijkste onderdeel van deze divisie, verdwijnt naast voorzitter Henk Duthler ook verkoopdirecteur Wilma de Bruijn.

De leiding over het intermediaire onderdeel van Achmea komt in handen van Conrad Rombout, afkomstig van fusiegenoot Interpolis. Hij wordt door een kwartet ondersteund: Merko Tigelaar, Rob ter Mors, Ton Zumbrink en Harry Kiewiet. Achmea wacht met de taakverdeling tot het advies van de centrale ondernemingsraad, dat komende maand wordt verwacht.
Tigelaar werkte voorheen voor KPN. Ter Mors was commercieel directeur van Achmea Bedrijven. Zumbrink was bij Avéro al directeur voor het levenbedrijf; hij kwam in 2004 van het overgenomen Levob. Kiewiet gaf bij Avéro al leiding aan de takken Schade en Zorg.
De Bruijn verlaat het intermediairbedrijf van Achmea. Zij gaat voor moederconcern Eureko leidinggeven aan het internationale onderdeel Academy Life & Pensions. Eerder dit jaar vertrokken volmachtdirecteur Arthus Goes (Voogd & Voogd) en co-assurantieman Fred Willemze al bij Avéro.

Reageer op dit artikel