nieuws

Directeur Aegon Leven weer snel vertrokken

Archief

Nog geen jaar na zijn toetreden tot het managementteam van Aegon Zakelijke Markt Leven (ZML), is directeur Dick Moerkerken opgestapt. “We hadden verwachtingen van elkaar die bleken te verschillen’, meldt Aegon desgevraagd.

Moerkerken (45) was voor zijn komst naar Aegon directeur Information & Data Services bij KPN Telecom. Hij beraadt zich momenteel vanuit huis over zijn toekomst.
“Over en weer beviel het niet. Dat kun je weleens hebben”, zegt Aegon-woordvoerster Mieke van der Valk over het snelle vertrek van de directeur. Van Moerkerken kan zich vinden in de door Aegon genoemde reden: “Zij wilden linksaf en ik naar rechts”.
Het pensioenbedrijf van Aegon functioneert al geruime tijd niet goed. De belangrijkste knelpunten zijn onder meer de staat van de informatisering en het bestaan van achterstanden. Directeur René van der Smeede was de eerste die het slachtoffer werd van de problemen. Zijn reorganisatieplan voor de afdeling werd afgeschoten door de Aegon-top, waarna Van der Smeede naar Zwitserleven vertrok.
Sindsdien heeft zijn opvolger Johan van der Werf een nieuwe reorganisatie ingezet, bestaande uit het in drieën splitsen van de organisatie. Eerder deze maand werd de nieuwe structuur geïmplementeerd. Het is niet onwaarschijnlijk dat ook het vertrek van Moerkerken daarmee samenhangt.

Reageer op dit artikel