nieuws

Direct Wonen meer in verzekeringen

Archief

Direct Wonen, de bemiddelingsorganisatie in woonruimte, gaat meer werk maken van verzekeringen. Het landelijk netwerk wil onder meer in volmacht schadeverzekeringen voor particulieren gaan sluiten.

Direct Wonen bemiddelt sinds vorig jaar in particuliere schadeverzekeringen. “Per maand sluiten we al zo’n vijfhonderd polissen. Het succes heeft ons overvallen”, aldus directeur Richard Westerhuis. Komend jaar wil Direct Wonen de verzekeringsactiviteiten uitbreiden en in volmacht gaan werken. De schadeportefeuille (avp, brandinboedel- en gezinsrechtsbijstand) beloopt nu meer dan zesduizend polissen. Risicodrager is Fortis-dochter Amev, aldus Westerhuis.
Direct Wonen, gestart in 1990, concentreert zijn verhuuractiviteiten vooral in de grote steden. Vanuit de 22 vestigingen (119 medwerkers) zorgt de bemiddelingsorganisatie dat particulieren, woningbouwcorporaties en pensioenfondsen aan woonruimte komen. De organisatie telt ruim 30.000 woningzoekenden en 22.000 ingeschreven aanbieders van woonruimte. Met een marktaandeel van 21% is Direct Wonen de grootste speler in de particuliere huurbemiddelingsmarkt.

Reageer op dit artikel