nieuws

Direct ingaande rente Aegon in units

Archief

Aegon Particulieren heeft een direct ingaande lijfrente op basis van beleggingseenheden geïntroduceerd.

Expirerende lijfrentekapitalen kunnen, na aftrek van kosten, worden belegd in zes Aegon-fondsen: Deposito Fund, Rente Fund, Mix Fund, Equity Fund, Equity Europe Fund, IndexPlus Fund. Switchen is één keer per kalenderjaar gratis, daarna zijn de kosten f 100.
Aegon Levensloop Inkomen biedt keuze uit een direct ingaande en een uitgestelde lijfrente. Verder is een keuze mogelijk tussen tijdelijk en levenslang. Gedurende de eerste drie jaar (oriëntatieperiode) kan zonder kosten overgestapt worden tussen de diverse lijfrentevormen. Marc Dijkstra, commercieel directeur van Aegon Particulieren, voorziet een grote markt voor de direct ingaande lijfrenten. “Dit jaar zal de omzet zo’n f 6 miljard zijn. En van intermediairs horen we dat veel expiraties worden uitgesteld in verband met de gunstiger belastingschijven in het nieuwe stelsel. Komend jaar verwachten we daarom dat het bedrag aan expirerend lijfrentekapitaal nog veel hoger zal zijn.”
Levensloop
Levensloop Inkomen is het derde product in de productlijn Levensloop, na Hypotheek en Vermogen. Aegon wil daar nog dit jaar Levensloop Pensioen en Levensloop Rekening aan toevoegen.

Reageer op dit artikel