nieuws

DIL-tarief

Archief

DIL-tarief

Amev, Stad Rotterdam en Woudsend hebben de tarieven voor direct-ingaande lijfrenten verlaagd. In juni werden de gegarandeerde uitkeringen ook al naar beneden bijgesteld. De gewijzigde rente op de kapitaalmarkt noemt Fortis ASR als reden voor de tariefverlaging.
Herder
In AM 16, pag. 7 stond vermeld dat Peter Herder aandeelhouder is geweest van de failliete intermediairbedrijven Calkhoven Adviesgroep en CEB Consulting. Het zij benadrukt dat Herder ten tijde van de beide faillissementen géén aandeelhouder meer was.
Huisman failliet
De Amsterdamse rechtbank heeft Pensioen Informatie Centrum Huisman in Amstelveen failliet verklaard. Het kantoor van Dick Huisman (51) telde één medewerker en kampte begin dit jaar al met een negatief vermogen van bijna een ton.
ING in China
ING heeft van de Chinese autoriteiten toestemming gekregen om levensverzekeringen te gaan verkopen in Peking. ING doet dat met de Beijing Capital Group. Met die partner had ING al een gezamenlijke levensverzekeringsmaatschappij in de Noord-Chinese stad Dalian. Verder is ING met een soortgelijke joint-venture actief in Shanghai en Guangzhou.
Administraties
De intermediairorganisaties NVA, NBVA en DAK doen voor de vierde maal onderzoek naar de dienstverlening van verzekeraars. Eind oktober worden de resultaten bekend.
Fiscale opleidingen
NIBE-SVV heeft drie nieuwe fiscale opleidingen op de markt gebracht: Belastingpraktijk voor de particulier en de belegger, Belastingpraktijk voor de IB-ondernemer en Belastingpraktijk voor de BV en de DGA. Deelname aan de opleidingen, die de plaats innemen van de cursussen Belastingwijzer en Belastingen, kosten e 260.
SNS Reaal Invest
De participatiemaatschappij van SNS Reaal heeft de TMF-groep verkocht aan PPM Ventures en het management van TMF-groep. Het bedrijf met negenhonderd werknemers, actief in twintig landen, levert administratieve en financiële diensten aan internationale ondernemingen en particulieren. De overnameprijs is niet bekend.

Reageer op dit artikel