nieuws

Diks biedt ook ‘malus’-klant polis tegen normale premie

Archief

Via de vergelijkingssite Diks.nl is het mogelijk om bij een reguliere maatschappij tegen een ‘normale’ premie een personenautopolis te sluiten, ondanks negatieve schadevrije jaren.

Voor wie ‘in de malus’ terechtkomt, is het bijna onmogelijk om van verzekeraar te wisselen. De enige maatschappij die dan nog wil accepteren is Rialto. De premies zijn daar echter hoger dan normaal. “Uit ervaring weten wij dat men vaak door pech in de malus terechtkomt”, aldus Marc Diks, mede-eigenaar van Diks.nl. Over de opkomst van bonusbescherming zegt hij: “Wat men vaak niet weet, is dat de schadevrije jaren dan wel dalen. Ook hierdoor is het mogelijk dat men negatieve schadevrije jaren heeft, maar nog wel een hoge korting. Ook dan is het vaak niet mogelijk om te switchen van verzekeraar.”

Reageer op dit artikel