nieuws

Dietvorst: ‘Weg met vaste pensioendatum’

Archief

“We moeten af van die verplichte pensioendatum. We moeten veel meer gaan spreiden: gedeeltelijk werken, gedeeltelijk pensioneren.”

Dat pleidooi houdt Gerry Dietvorst, directeur van het fiscaal en juridisch adviesbureau van Rabobank-dochter Interpolis. “Ouderen zullen langer doorwerken, maar wel minder uren maken.” Daarmee kan een opkomend probleem worden opgelost. “Voor het werk dat in Nederland gedaan moet worden, zijn niet genoeg mensen voorhanden.” Met een pensioenvermogen van f 1.300 miljard typeert Dietvorst ons land als beste pensioenland ter wereld.
Dietvorst, bijzonder hoogleraar fiscale en civielrechterlijke aspecten van toekomstvoorzieningen aan de KUB, ventileert zijn visie op www.rabobank.nl, waar deze maand het thema ‘Vergrijzing’ centraal staat. Ook Thijs Chanowski, hoogleraar Nieuwe Media en mede-oprichter van De Nieuwe Oproep, geeft zijn mening. Bezoekers van de website kunnen meedoen aan het debat.
Gerry Dietvorst.

Reageer op dit artikel