nieuws

Dierenverzekeraar PetSecure nu van start als onderlinge

Archief

Na maanden van discussie met de Verzekeringskamer is PetSecure toch van start gaan als ziektekostenverzekeraar voor huisdieren. De Hoogvlietse verzekeraar was in het najaar van 1998 al actief geworden, zonder over de vereiste vergunning te beschikken.

Een van de belangrijkste discussiepunten betrof de rechtsvorm. Initiatiefnemer Ed Kloots opteerde voor een vennootschap, maar het is uiteindelijk toch een vrijgestelde onderlinge waarborgmaatschappij geworden. Afgelopen vrijdag heeft de Verzekeringskamer de benodigde ‘vrijstellingsverklaring’ afgegeven.
PetSecure richt zich niet alleen op de verzekering van katten en honden, maar ook op kleine huisdieren als vogels, fretten, konijnen, hamsters en dergelijke. Het standaardpakket omvat de kosten van consult, medicijnen, preventieve vaccinaties, kleine operatieve ingrepen en tandsteenbehandelingen. Er is geen eigen risico, maar wel een limiet aan de vergoedingen, en wel tot f 1.000 per jaar. De jaarpremie bedraagt f 329,45 (excl. f 9,95 poliskosten en 7% assurantiebelasting). Betaling per maand of per halfjaar is ook mogelijk. Het Pluspakket omvat behalve de voornoemde dekkingen alle operatieve ingrepen, klinische behandelingen alsmede opname ziekenhuis en tandheelkundige behandelingen (geen protheses en/of cosmetische aanpassingen). Het vergoedingenlimiet is f 5.000 per jaar. De jaarpremie is f 549,50. Voor de kleine huisdieren is de dekking conform het standaard pakket, met dien verstande dat de maximale vergoeding f 500 per jaar is. De jaarpremie is f 99 (halfjaar f 54).
Distributie
PetSecure verzekert zowel rechtstreeks als via assurantietussenpersonen. Het intermediair ontvangt een provisie van 12%. De onderlinge heeft een Internet-site (www.petsecure.nl) en is voorts bereikbaar onder tel 010-295.07.72 of per fax 010-295.02.23.

Reageer op dit artikel