nieuws

Diefstalpreventieplan Aegon voor ‘zorgeloze’ ondernemer

Archief

Aegon Schade Bedrijven heeft een Diefstalpreventieplan ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Met dit preventieplan wil Aegon de MKB-ondernemer alle zorg van een effectieve beveiliging uit handen nemen.

De criminaliteit in het bedrijfsleven neemt hand over hand toe; onder meer diefstal en inbraak in bedrijven zijn schering en inslag waardoor de noodzaak tot beveiliging een preventie met de dag groeit, stelt Aegon. Om daaraan iets te doen is het Diefstalpreventieplan geïntroduceerd.
Bij de presentatie van het preventieplan op de beurs Risk Event ’95 in Ede zei directielid Aegon Nederland en voorzitter van het managementteam Aegon Schade Bedrijven drs C.H. van de Bos dat de rol van verzekeraars sterk aan het veranderen is.
“Tot nu toe waren verzekeraars vooral een financieel vangnet voor als het mis ging. Preventie en risicobeheer worden als acceptatie-eis gehanteerd. Maar het kan anders. De rol van de verzekeraar zou kunnen veranderen in het verzekeren van het voorkomen van risico’s.”
Het verzekeren van risicobeheer omvat volgens Van den Bos drie elementen: ondersteuning bij maatregelen vooraf, hulpverlening na het schadevoorval, en een verzekering als financieel vangnet. Om deze functie inhoud te kunnen geven is Aegon een samenwerking aangegaan met twee bedrijven: de Nederlandse Veiligheidsdienst Techniek in Rotterdam en Ebod Beveiligingen in Didam.
Het preventieplan omvat bouwkundige, electronische, en organisatorische maatregelen. De kern is een electronisch inbraakmeldsysteem dat tegen gereduceerde prijs wordt aangebracht. Een voorwaarde is dat de inbraakverzekering bij Aegon moet zijn gesloten.

Reageer op dit artikel