nieuws

Dick van Aalst springt in gat bij WBD Lippmann

Archief

Sinds 1 maart is Kröller-topman Dick van Aalst ook algemeen directeur van de WBD Lippmann Groep, evenals Kröller onderdeel van UAP-NieuwRotterdam

De raad van bestuur van UAP heeft Van Aalst (58) verzocht het roer in handen te nemen bij Lippmann, aangezien daar nu al bijna een jaar vruchteloos gezocht wordt naar een nieuwe topman. “In de assurantiewereld is het met de personeelssituatie bijna net zo slecht gesteld als in de IT-branche. Het is donders moeilijk om mensen te krijgen”, licht Van Aalst toe vanuit zijn nieuwe directiestoel. De Lippmann Groep, voorzien van 140 medewerkers en een premie-omzet van f 120 mln, kampt al met een regelmatig wisselende top sinds het vertrek van Joop van Berkum naar de Raad van Bestuur van UAP-NieuwRotterdam. Achtereenvolgens traden Peter Lijbers en Nico de Haan aan, om binnen de kortste keren weer af te treden. “Dat zijn inderdaad geen gelukkige omstandigheden. Daarentegen zie je bij Kröller dat Winy Voogd zich goed en snel ontwikkelt als tweede man. Hij zou mij in 2000 gaan opvolgen. Nu moet hij dus wat eerder de dagelijkse leiding op zich nemen. Ik zelf blijf overigens wel eindverantwoordelijk bij Kröller”, aldus Van Aalst.

Reageer op dit artikel