nieuws

DGA koopt weer portefeuilles

Archief

DGA Financieel Advies in Middelburg heeft twee consumptief-kredietportefeuilles gekocht. Ook het Haagse DGA – niet gelieerd aan de Zeeuwse naamgenoot – heeft de eigen portefeuille uitgebreid.

Het gaat om de portefeuilles van For Finance (Bennebroek) en van A-Krediet uit Ede. Beide portefeuilles omvatten elk circa _ 4 mln aan uitstaand krediet. “Een overname van zo’n _ 12 mln uitstaand krediet zit nog in de pijplijn”, zegt commercieel directeur Frans Kraf.
De totale kredietportefeuille van DGA, dat ook actief is in verzekeringen en hypotheken komt daarmee op zo’n _ 130 mln.
Den Haag
In Den Haag is ook een DGA Financieel Adviseurs actief. Dat bedrijf, oorspronkelijk een vestiging van het in Middelburg gevestigde DGA, is sinds enkele jaren echter een zelfstandig bedrijf, dat wordt geleid door Jeroen van Nunen.
Het Haagse DGA is de laatste tijd actief in het overnemen van portefeuilles schadeverzekeringen. Onlangs zijn de portefeuilles van plaatsgenoten Bavoy Assurantiën en GMK Financieel Advies gekocht; samen goed voor 450 klanten. Bavoy richt zich nu volledig op de makelaardij en GMK heeft de activiteiten gestaakt.
Met de overname krijgt DGA Den Haag er een doorlopende provisieomzet van circa _ 55.000 bij; in totaal is het bedrijf goed voor ruim _ 2 mln provisie op jaarbasis. Hoofdmoot van de activiteiten is overigens hypotheekbemiddeling.

Reageer op dit artikel