nieuws

DGA houdt vrije rol binnen DSB

Archief

Eigenaar Wim de Graaf heeft zijn intermediairbedrijf DGA Financieel Adviseurs (Middelburg) verkocht aan DSB Beheer. DGA is daarmee geen onderdeel geworden van DSB Bank en blijft zelfstandig opereren.

DGA, goed voor een kredietportefeuille van _ 130 mln en een provisieomzet van circa _ 3,5 mln, telt zo’n 25 medewerkers en heeft (sinds vorig jaar) een eigen inkoopformule.
De dagelijkse leiding van DGA is in handen van Arjan de Graaf en dat blijft zo: “We waren zelf niet op zoek naar een koper; DSB heeft ons benaderd voor een overname. In de praktijk verandert er weinig. We blijven zelfstandig actief onder eigen naam en blijven ons eigen beleid voeren. Alleen hebben we nu meer mogelijkheden, want we blijven actief zoeken naar kredietportefeuilles om over te nemen.” DGA heeft de afgelopen jaren al een reeks van portefeuilles gekocht.
Het Zeeuwse bedrijf is nu, net als het eerder dit jaar overgenomen Gema Adviesgroep, een directe dochter van DSB Beheer. Alle andere financiële activiteiten van het bedrijf van Dirk Scheringa zijn echter ondergebracht in DSB Bank. Onder DSB Beheer vallen onder meer het AZ-stadion en het Frisia-museum. Naar verluidt is voor deze constructie gekozen omdat DSB Bank, dat hypotheekportefeuilles securitiseert, tijdelijk over minder liquide middelen beschikt.
Den Haag
DGA Financieel Adviseurs Den Haag is niet bij de overname betrokken; dat bedrijf is al enkele jaren eigendom van Jeroen van Lunen, die vooral actief is in hypotheken en verzekeringen.

Reageer op dit artikel