nieuws

Dexia Bank geeft 30% terug aan gedupeerde Belgische beleggers

Archief

Dexia Bank Nederland is bereid om gedupeerde beleggers van Spaar Select België minimaal 30% van hun inleg terug te geven, bovenop de kwijtschelding van hun schulden

In ruil daarvoor moeten beleggers afzien van gerechtelijke stappen tegen de bank. Spaar Verlies, de vereniging van gedupeerde beleggers van Spaar Select België, beloofde een ‘kerstcadeautje’ voor beleggers die via de failliete tussenpersoon tot begin 2000 intekenden op Maximaal Sparen, een aandelenleaseproduct van Bank Labouchere. Deze bank werd in 2000 overgenomen door Dexia Bank Nederland. Via het product belegden klanten met onder meer geleend geld op de Nederlandse beurs. Spaar Select België spiegelde de beleggers stevige winsten voor. Kort na de lancering van het product klapten de beurzen in elkaar. De beleggers waren hun investering kwijt en bleven achter met grote schulden. Hoeveel beleggers op de schikking ingaan, is niet duidelijk. In ieder geval is het aanbod van dexia veel voordeliger dan eerdere schikkingen. Beleggers moeten wel schriftelijk beloven met niemand te zullen praten over de inhoud van het voorstel, op straffe van een stevige boete.

Reageer op dit artikel