nieuws

Derde lichting zwaait af aan Royal Academy

Archief

De Royal Academy of Financial Planning heeft jaar voor de derde keer in successie diploma’s uitgereikt aan een groep studenten die door Royal Nederland Leven geselecteerd en opgeleid zijn.

De cursisten hebben een full-time opleiding van drie maanden genoten met als belangrijkste basis hypotheken en pensioenen.
De Academie is in november 1997 opgericht naar aanleiding van geluiden uit de branche dat het steeds moeilijker was om aan deskundige financiële adviseurs te komen. Een geluid wat nu zo mogelijk nog nadrukkelijker doorklinkt. Voor de totale begeleiding en uitvoering van de opleiding wordt samengewerkt met het adviesbureau D&O.
Werving
Voor het werving- en selectietraject is een contract gesloten met Adecco Werving & Selectie, onderdeel van Adecco Nederland. In voorgaande jaren werd de werving en selectie gedaan door de bureaus VanLit Management Consultants en Hockers & De Kok. Als reden voor deze overstap noemt Frank Rosenmuller, directeur Royal Nederland Leven, “de behoefte aan nieuw bloed, een bureau dat met fris enthousiasme aan de slag kan. Royal wilde bovendien een wat grotere club inzetten”.
Rosenmuller zegt verder “dat er per se niet binnen de branche geworven mag worden. Die eis is kei en keihard”. De kandidaten moeten commercieel onderlegd zijn en een opleiding op minimaal hbo-niveau hebben. Rosenmuller: “Ik ben kandidaten tegengekomen uit de horeca, leraren, net afgestudeerden, autobedrijven en ook uit de financiële dienstverlening”.
Op 1 november gaat een vierde leergang van start. Met de werving van deze nieuwe club wordt nu begonnen door Adecco Werving & Selectie. De kosten van de opleiding bedragen f 25.000 ex btw.
De geslaagden van de Royal Academy, die in drie maanden klaargestoomd zijn voor de branche.

Reageer op dit artikel