nieuws

Denktank moet vertrouwen in branche terugbrengen Tien branchegenoten

Archief

hebben de Initiatiefgroep Kernwaarden Financiële Dienstverlening opgericht (IKFD)

“Missie is het versterken van het vertrouwen in de financiële sector, los van welke politieke, ideologische overtuiging of bedrijfsbelang dan ook”, aldus de IKFD. Een open dialoog moet dit vertrouwen versterken. De initiatiefgroep wil verder branchepartijen en individuen bij elkaar brengen in een onafhankelijk platform. Het benoemen en analyseren van barrières die een beter imago in de weg staan is een ander doel. Vervolgens moet onderzocht worden hoe deze barrières uit de weg geruimd kunnen worden. Bovendien stelt de IKFD zich ten doel deze bevindingen te communiceren aan de beslissers binnen en buiten de financiële dienstverlening, politiek, consumentenorganisaties en verzekerden. Op 23 juni organiseert de IKFD een eerste bijeenkomst over de kernwaarden van de financiële sector. “Een vijftigtal branchegenoten voert dan een open dialoog over de betekenis van kernwaarden als integriteit, betrouwbaarheid en dienstbaarheid voor de dagelijkse praktijk”, aldus de denktank. Initiatiefnemers zijn: Bram Bloemberg, Kees Dullemond, Joep van den Eijkel, Patrick van Hees, Wim Koot, Niels Mourits, Boudewijn van Uden, Ivo Valkenburg, Willem Vreeswijk en Guido Witpen.

Reageer op dit artikel