nieuws

Den Drijver Experts ten onder aan krimpende schademarkt

Archief

Deze week is surseance van betaling aangevraagd voor Den Drijver Experts in Weesp, gespecialiseerd in taxaties en expertise op het gebied van plezier- en scheepvaart.

“We hebben net de 25 jaar niet vol mogen maken”, aldus een teleurgestelde directeur Erik den Drijver, die de oorzaken voor de ondergang van zijn bedrijf vooral zoekt in de krimpende schademarkt. “Deze ontwikkeling is nu al vier jaar gaande en heeft vooral gevolgen voor specialistische expertisebureaus als het onze. Wij moeten concurreren met generalisten, die voor veel lagere prijzen kunnen werken. Verzekeraars maar daar gretig gebruik van.”
Den Drijver voegt eraan toe dat het aantal vaarbewegingen sinds 2001 behoorlijk is afgenomen. “Dat heeft onder meer te maken met de tegenvallende zomers. Bovendien heeft er een vlootverjonging plaatsgevonden, die heeft gezorgd voor een kwaliteitsverbetering. Twee ontwikkelingen die een forse daling van het aantal schades tot gevolg hebben gehad.”
Den Drijver heeft veertien medewerkers in dienst, waarvan er inmiddels twee elders een baan hebben gevonden. Hij benadrukt dat alle experts het werk dat zij onder handen hebben, gewoon zullen afwikkelen. “Ook als de surseance uitdraait op een faillissement, maar dat is nu aan de curator om te beslissen.”

Reageer op dit artikel