nieuws

Delta Lloyd zet volmachtbedrijf op

Archief

Met financiële steun en onder de vlag van Delta Lloyd gaat binnen enkele maanden het volmachtbedrijf Lancyr in Tilburg van start. De besloten vennootschap in oprichting is nu nog eigendom van Delta Lloyd, maar wordt op termijn verzelfstandigd door verkoop van het grootste deel van de aandelen aan het intermediair.

De oprichting van Lancyr is het antwoord van Delta Lloyd op de toenemende concurrentie van onder meer nieuwe distributiekanalen, die de positie van het intermediair bedreigen. Het bedrijf dat met vijf medewerkers van start gaat, verkeert nog in een experimentele fase, zegt Ed van Uijen, manager Marketing en Verzekeringstechniek van Delta Lloyd. “Om dit project op tijd van de grond te krijgen, is het alle hens aan dek. Onder meer is de IT, waaronder het Anva-pakket, nog niet geïmplementeerd en getest. Toch verwachten we dit najaar operationeel te zijn.”
Van Uijen werd samen met Cees Frankhuisen, manager provinciaal volmachtbedrijf, begin april van dit jaar door Delta Lloyd vrijgemaakt voor “het ontwikkelen en opzetten van nieuwe samenwerkingsvormen met het intermediair”. Lancyr is daarvan een voorbeeld, zegt Van Uijen, die terughoudend is in het geven van informatie. “Ik wil een broedende kip niet storen.”
Verzelfstandigd
Vanaf de startdatum dit najaar zal Lancyr vooralsnog werken met volmachten van DAS Rechtsbijstand en Delta Lloyd, die eigenaar is van het Tilburgse bedrijf.
Dat laatste zal niet lang duren, benadrukt Van Uijen. “Als de proeffase achter de rug is, zal het bedrijf worden verzelfstandigd door de aandelen te verkopen aan het intermediair. De bedoeling is dat maximaal 150 tussenpersonen kunnen participeren in de onderneming. Het wordt echt een losstaand assurantiebedrijf. Delta Lloyd blijft weliswaar mede-aandeelhouder, maar met een minderheidsbelang.”
Over de exacte verdeelsleutel wil Van Uijen nog geen nadere details noemen. De toewijzing van verkoopgebieden heeft plaats volgens de indeling in Cebuco-gebieden. Dat betekent geen exclusieve rayons voor elk deelnemend assurantiekantoor, maar wel een maximum aantal tussenpersonen in elke provincie. “Voor Groningen met circa 200.000 huishoudens zou dat neerkomen op maximaal vijf kantoren”, illustreert Van Uijen de voorgenomen verdeling.

Reageer op dit artikel