nieuws

Delta Lloyd: vrouw doet te weinig aan eigen pensioen

Archief

Veel vrouwen zullen op hun neus kijken als zij straks met pensioen gaan, zo concludeert Delta Lloyd uit een onderzoek onder 506 vrouwen. “De onwetendheid over pensioenen is zeer groot.”

Uit het onderzoek blijkt dat 83% van de vrouwen graag vervroegd met pensioen wil. Desondanks heeft een derde nog nooit over de oudedagvoorziening nagedacht. Bijna de helft spaart er niet voor, al geeft 12% van de ondervraagden aan geen idee te hebben of ze spaart voor het pensioen. “Een op de acht vrouwen vertrouwt op een erfenis”, aldus Delta Lloyd.
Pensioengat
Veel vrouwen blijken zich niet bewust van een pensioengat, hoewel 70% parttime werkt. “De helft van de vrouwen weet niet dat hun pensioenopbouw niet automatisch doorloopt bij zorg- of ouderschapsverlof.”
Onno Verstegen, directievoorzitter Delta Lloyd Leven, vindt het opvallend dat vrouwen niet met pensioensparen bezig zijn, terwijl ze wel een duidelijk beeld hebben over de tijdsbesteding: “Het onderzoek wijst uit dat vrouwen hun pensioen willen besteden aan vakantie en avondjes uit. Bovenal willen ze eerder stoppen met werken. Weinig vrouwen kunnen zich deze toekomst echter permitteren en wij voorzien dat vrouwen voor vervelende verrassingen komen te staan.” Verstegen vindt dat vrouwen zich daarom veel beter moeten laten voorlichten over pensioenen.

Reageer op dit artikel