nieuws

Delta Lloyd voegt administraties samen

Archief

De tussenpersonenadministraties van de onderdelen Leven, Schade en Zorg van Delta Lloyd Verzekeringen zijn voor het einde van het jaar geïntegreerd. Daartoe behoren ook de Technische Verzekeringen (voorheen Praevenio). Bovendien wordt begin volgend jaar Delta Lloyd Bank eraan toegevoegd. Afgelopen juli is Zorg toegevoegd en daarmee is volgens de verzekeraar het grootste deel van het project gereedgekomen. In september volgt de tussenpersonenadministratie van Technische Verzekeringen. Volgens Delta Lloyd betekent de samenvoeging “niet alleen een efficiencyslag, maar ook een belangrijke stap in het centraal kunnen voldoen aan de nieuwe WFD-eisen”. Alle WFD-vergunningen kunnen dan in één administratie beheerd worden.

Voor meer dan 4.500 assurantiekantoren geldt binnenkort één aanspreekpunt, in plaats van vier loketten. Dat aanspreekpunt is ondergebracht bij Intermediair Sales & Support TPA, onderdeel van de afdeling Verkoop binnen Delta Lloyd Verzekeringen. Het onderdeel Sales verwerkt jaarlijks onder andere 34.000 mutaties, 23.000 telefoontjes, 500 nieuwe aanmeldingen voor het extranet, 300 royementen, 240 nieuwe aanstellingen, 70 uitbreidingsaanstellingen en levert 45 administratieve diensten.

Reageer op dit artikel