nieuws

Delta Lloyd verzacht pijn bij sluiting van NOWM/RC

Archief

Bij de sluiting van de vestiging van NOWM/Risk Consultants in Groningen, die per 1 juli volgend jaar wordt verwacht, zal Delta Lloyd het sociaal plan “ruimhartig toepassen”.

De sluiting vloeit voort uit de integratie van moedermaatschappij Erasmus Verzekeringen in de Delta Lloyd-organisatie. Omdat in Groningen geen mogelijkheid is tot interne herplaatsing in de directe omgeving en vrijwel alle 48 medewerkers door de sluiting worden geraakt, zijn extra afspraken gemaakt met de vakorganisaties. Toegezegd is dat ook medewerkers die op de sluitingsdatum 57 jaar zijn (in plaats van de oorspronkelijke 58 jaar van het sociaal plan) in aanmerking komen voor de zogeheten non-activiteitsregeling.
Verder zal Delta Lloyd de herplaatsingstermijn pas laten aanvangen op de sluitingsdatum van de locatie of de datum waarop de werkzaamheden van een medewerker worden beëindigd.

Reageer op dit artikel