nieuws

Delta Lloyd verkoopt belang in Finagri

Archief

Delta Lloyd verkoopt zijn aandelenbelang in intermediairbedrijf Finagri (Houten). Het belang van 30%, dat bij de start van Finagri nog 100% was, wordt overgedaan aan de directeuren Peter Evers en Margo van de Pavert.

Delta Lloyd heeft verder het belang in Lancyr van der Heide (32 medewerkers) teruggebracht van 100% naar 30%. De aandelen zijn – met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar – verkocht aan algemeen directeur Wim Vonk. Bij de transactie zijn inbegrepen de deelnames (50%) in de vennootschap onder firma Lancyr Van der Heide Doornbos en de besloten vennootschappen Lancyr Assurantiën & Financiën en Lancyr Employee Benefits.
Delta Lloyd heeft nu nog in zes assurantiekantoren een minderheidsbelang; daar werken 130 mensen. “Doelstelling bij het nemen van een aandelenbelang is het versterken van de positie van Delta Lloyd bij de betrokken assurantietussenpersoon”, zo licht de maatschappij toe. “Delta Lloyd Verzekeringen verwacht van tussenpersonen waarin zij deelneemt een fair market share of een positie als preferred supplier.”

Reageer op dit artikel