nieuws

Delta Lloyd verkoopt belang in Finac

Archief

Delta Lloyd heeft (per 1 juli) zijn aandelenbelang in assurantiekantoor Finac (Utrecht) verkocht. Het oorspronkelijk volledige eigendom was al in stappen teruggebracht tot 70% en later 30%. De overdracht van de laatste 30% aan de Finac-directieleden Christiaan Tieleman en Martijn Marree stond gepland voor 2007. “Door de goede resultaten van Finac is de verkoop vervroegd”, zo luidt de verklaring. Er werken bij Finac elf mensen.

Delta Lloyd verkocht het afgelopen jaar al belangen in Finagri (Houten), Peva Assurantiën (Helmond) en Schoeman Groep (Veenendaal). Daarentegen werd in H. van der Poel Verzekeringen (Zoeterwoude) en Astica Adviespartners (Waddinxveen) juist een belang van 30% gekocht. Volgens Delta Lloyd zijn er momenteel zeven participaties. Bij die kantoren werken 180 mensen. “Doelstelling bij het nemen van een aandelenbelang is het versterken van onze positie bij de betrokken assurantietussenpersoon. Delta Lloyd verwacht een fair market share of een positie als preferred supplier.”

Reageer op dit artikel