nieuws

Delta Lloyd stoot 30%-belang in Schoeman na vier jaar af

Archief

Delta Lloyd heeft zijn in 2000 verkregen belang van 30% in de Veenendaalse Schoeman Groep (actief in verzekeringen en makelaardij) weer overgedaan aan Schoeman Holding.

Bij de openbaarmaking van de lijst met (deel)captives had Delta Lloyd medio maart van dit jaar al aangegeven dat over afstoting van enkele minderheidsbelangen onderhandeld werd. Omdat Schoeman niet op genoemde lijst stond, was duidelijk dat met dat bedrijf onderhandeld werd.
De aandelen van de groep zijn nu in handen van oprichter Wout Schoeman (meerderheidsaandeelhouder) en drie sleutelfiguren binnen de onderneming.
Het bedrijf wordt geleid door een managementteam onder leiding van financieel directeur Arnold Bos. Hij is de opvolger van de per 1 april naar Meeùs overgestapte Jan Willem van den Bos. Kantoordirecteuren zijn Anne Terpstra, Ria Wijnen-Vader en Jeroen Koevermans. Van de business-unit Financiële Diensten wordt de directie gevoerd door Bernard Pasveer.
Oprichter Schoeman (60) is in zijn hoedanigheid als adviseur nog steeds bij de groep betrokken.

Reageer op dit artikel