nieuws

Delta Lloyd sleutelt opnieuw aan tarieven levenpolissen

Archief

Delta Lloyd heeft de prijzen verlaagd die polishouders moeten betalen voor het inbouwen van garanties in bepaalde levensverzekeringen. Dat kan tot 28% voordeel opleveren, claimt de maatschappij.

In maart ging Delta Lloyd al over tot een verlaging van de kosten in de producten Financieel Vrijheidsplan (FVP) en CombiPlusVerzekering (CPV). Dat zorgde bij deze verzekeringen (voor lijfrente, kapitaal, hypotheek en gouden handdruk) toen tot 25% lagere tarieven. De nu doorgevoerde verlaging van de garantieprijzen geldt ook voor de individuele en collectieve variant van het Persoonlijk Pensioen Plan.
De prijsdaling is volgens Delta Lloyd het gevolg van de hogere marktrente. De nieuwe prijzen gelden zowel voor inleggaranties als voor rendementsgaranties. Vooral die laatste zijn bij klanten in trek, stelt Leven-directeur Martin Heuvelmans. “Het sluiten van verzekeringen met garantie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In het eerste kwartaal van 2006 is ongeveer 50% van onze nieuwe productie gesloten met inleg- of rendementsgarantie.”

Reageer op dit artikel