nieuws

Delta Lloyd schiet op jeugdspaarplan VVN

Archief

Onlangs stond Veilig Verkeer Nederland (VVN) met een nieuw spaarplan in de schijnwerpers. De organisatie wil jongeren vanaf twaalf jaar de mogelijkheid bieden geld te sparen voor rijlessen en een rijbewijs. Delta Lloyd overtroefde een paar dagen na het bericht de perspectieven van het VVN-spaarplan in een advertentie voor het eigen Jeugd Spaarplan.

De verzekeraar prijsde in de bewuste advertentie een jeugdspaarplan aan dat niet alleen voldoende opbrengt voor een rijbewijs, maar ook voor de aanschaf van een auto. Net als bij de VVN-spaarregeling moet dan elke maand f 50 op de spaarrekening worden gestort. Wel dient de aanstaande automobilist al tijdens een zeer jonge leeftijd (3) met sparen te beginnen om aan het benodigde bedrag te komen. Bovendien ontbreekt de uitgebreide verkeersopleiding en -begeleiding van VVN. “Het bericht van het jongerenspaarplan van VVN kwam op ons enigszins over als stuntwerk. Eigenlijk is er in wezen sprake van een gewone spaarrekening. Wij wilden op een ludieke wijze laten zien dat als je vroeg begint, je een nóg hoger rendement kunt halen”, aldus woordvoerder P.J. Boehlé van Delta Lloyd.
VVN brengt zijn spaarplan, Heavy Traffic gedoopt, dit najaar op de markt. Jongeren tussen twaalf en vierentwintig jaar kunnen elke maand minimaal f 50 inleggen om later hun rijlessen en rijexamen, eventueel met maximaal drie herexamens, te bekostigen. Daarnaast verzorgt VVN een uitgebreide verkeersopleiding om de jeugd voor te bereiden op haar automobilistentoekomst.
VVN werkt samen met een aantal Bovag-rijscholen, de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en de Federatie Autorijschool Management (FAM). Meewerkende verzekeraars bieden de jonge deelnemers een premiekorting aan voor een autoverzekering. Wie de deelnemende verzekeraars zijn, wil VVN niet zeggen. Volgens VVN wordt er nog met enkele aanbieders onderhandeld. Delta Lloyd zit daar niet tussen.
De reactie-advertentie van Delta Lloyd

Reageer op dit artikel