nieuws

Delta Lloyd promoot levensloop

Archief

Delta Lloyd gaat werknemers actiever stimuleren tot het openen van een levenslooprekening.

Samen met de betrokken tussenpersonen worden presentaties gegeven bij werkgevers met een collectief contract ‘E-levensloop’. Medewerkers van Delta Lloyd (Flying Squad) helpen verder bij het persoonlijk adviseren van werknemers. Andere promotiemiddelen zijn: een online spel, een rekeninstrument, posters en teksten voor het intranet van de werkgever.
De animo van werknemers voor deelname aan de levensloopregeling laat vooralsnog te wensen over. Anderhalve maand geleden bleek dat bij de grote banken en verzekeraars nog geen 10% van de potentiële deelnemers daadwerkelijk tot deelname was overgegaan (zie AM 5, pag. 1). Dat was onder meer het geval bij Delta Lloyd.
De maatschappij zegt nu zo’n 1.200 collectieve levensloopovereenkomsten te hebben gesloten; veel nieuwe contracten komen daar niet meer bij. Van de daaronder vallende werknemers heeft op dit moment nog altijd minder dan 10% daadwerkelijk een levenslooprekening geopend.

Reageer op dit artikel