nieuws

Delta Lloyd praat met Verliespolis

Archief

Delta Lloyd gaat deze maand overleggen met de Stichting Verliespolis over tekortkomingen in de informatievoorziening over de Delta Life-hypotheek.

De stichting Verliespolis, opgericht door de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters, wil dat Delta Lloyd klanten met zo’n hypotheek gaat compenseren. “Een groot deel van de kosten is niet genoemd in de offerte. Van de kosten die wel zijn genoemd, is de hoogte onvoldoende aangegeven en de manier waarop de kosten in rekening worden gebracht, leidt tot ernstige verhoging van de kosten.”
Volgens woordvoerder Rob Okhuijsen wordt al met twee andere verzekeraars gepraat. “We hebben vorig jaar een aantal verzekeraars benaderd. Enkele daarvan hebben welwillend gereageerd en met twee maatschappijen voeren we nu gesprekken die verder gaan dan alleen een oriënterend overleg.” Okhuijsen acht de kans reëel dat daaruit uiteindelijk compensatieregelingen komen voor de betrokken verzekerden. “Ons bestuur wil voor eind april een resultaat zien.”
Het onderzoek naar beleggingsverzekeringen dat het Instituut voor Financieel Onderzoek voor Financiën uitvoert, zou voor eind 2007 zou zijn afgerond. Die termijn is inmiddels met enkele maanden verlengd.

Reageer op dit artikel